Tisztelt HPH Digital!
Úgy látom ez a forum a cégnek már nem prioritás. Infomixes időkben ez azért máshogy volt.
No mindegy, azért még teszek egy próbát:
Szeretném, ha a legutóbbi két hozzázólásomra valami válasz érkezne. Hogy ne kelljen keresgetni:
2026.03.17.-én kelt 3463-as és
2026.04.29.-én kelt 3470-es hozzászólás.
Dr Bakos János
Tisztelt Dr. Bakos János!Elnézést kérünk a késedelmes válaszadásért.
Ezúton megküldjük válaszunkat az Ön megkeresésére:
"2026. március 17., kedd 11:20:30 - #3440
T. HPH Digital!
Érdeklődnék, hogy az előző hozzászólásomat olvasták-e? Illetve ha nem volt egyértelmű a heti jelentés feladásáról volt szó.
Mostani kérdésem:
Az Eü 50/10 indikációban felírható gyógyszerek (Adexor, Mezitan, Moduxin, Trimetazidine) a programban a rendelhetőségnél: SZAKORVOSI JAVASLAT ÉRVÉNYESSÉGI IDEJE: 36 hónap szerepel,
de TB által publikált eü támogatási listában: Szakorvosi javaslat érvényességi ideje: a hatóanyagot vagy a beviteli formát érintõ terápia váltásig. Ami ugye a végtelent jelenti.
Tudom, hogy nem önök szerkesztik a rendelhetőséget, de miért van a különbség?
Üdvözlettel: Dr Bakos "
Tájékoztatjuk, hogy a jelenleg hatályos gyógyszertörzs szerint a szakorvosi javaslat érvényességi ideje az Ön által vizsgált készítmények esetében 36 hónap.Az érintett példa készítmények az alábbiak:
Adexor – TTT-kód: 210759514
Mezitan – TTT-kód: 210418566
Moduxin – TTT-kód: 210232473
Trimetazidine – TTT-kód: 210828999
Rendszereink NEAK által akkreditált, ezért a mindenkor érvényes, a NEAK által publikált gyógyszertörzset változtatás nélkül kötelesek vagyunk alkalmazni.
A „végtelen érvényesség” értelmezésével kapcsolatban nem áll módunkban állásfoglalást adni.
Ezzel kapcsolatban javasoljuk, hogy forduljon a NEAK-hoz további pontosítás érdekében.
"2026. április 29., szerda 8:49:23 - #3447
Tisztelt HPH Digital!
A legújabb verziováltóban olvastuk és a programban is látjuk, hogy az 1 évnél régebbi szakorvosi javaslatok "világos lazacszínben" pompáznak. Megkérdezhetem, hogy ezt ki kérte és milyen megfontolásból? Véleményem szerint a világon semmi értelme, eddig is voltak 1 évnél hosszabbi szakorvosi javaslatok (gyógyászati segédeszközök 2 év!), most pedig a terápia váltásig szóló szakorvosi javaslatok gyakorlatilag élethosszig tartanak. Az 1 évnél hosszabb KEZDET teljesen irreleváns, ráadásul megtévesztő, mert azt a látszatot kelti, hogy lejárt.
Bezzeg azt, hogy a terápiás lap színezését hangolják össze az "előzőleg felírt gyógyszerek" lap színezésével hiába kérjük évek óta!! (A th-ás lapon az 1 hónapon belül lejáró szakorvosi javaslat narancs színű, az előzőleg felírt gyógyszerek között ugyanez citromsárga. Hurrá!) Csak egy értelmetlen számot kapunk, hogy majd fejlesztik, lehet várni, a valóság, hogy a soha napján.
Azt, hogy az ilyen érthetetlen fejlesztéseket milyen protekciós felhasználó, vagy milyen a programot nem használó fejlesztő találja ki, nem tudom, de jobban kellene fókuszálni, a programot napi szinten használókra!
Üdvözlettel: dr Bakos"
Az EESZT akreditációs követelményeknek megfelelően került bevezetésre az a módosítás, amely szerint az 1 évnél régebbi szakorvosi javaslatok legyenek külön megjelölve a rendszerben.Szeretnénk jelezni, hogy a beérkező fejlesztési igényeket minden esetben részletes szakmai vizsgálatnak vetjük alá. A fejlesztési vezetők ezeket az igényeket szakmai szempontok, és az előforduló kérések száma alapján rendszerezik és priorizálják.
Fontos kiemelnünk, hogy a jogszabályi előírások, rendeletek, valamint az akkreditációs követelmények kiemelt prioritást élveznek, így az ezekhez kapcsolódó fejlesztések általában előrébb kerülnek a megvalósítási sorrendben.
Célunk, hogy a fejlesztési igényeket mindig a lehető legoptimálisabban ütemezzük, figyelembe véve a szakmai elvárásokat, a jogszabályi megfelelést, valamint a felhasználói igényeket és a korszerű működési elvárásokat.
Amennyiben további kérdés merülne fel, kérjük, keressen bennünket bizalommal.
Megértését és türelmét köszönjük.
Tisztelettel:
Sz. Tamás