Tisztelt Sz. Tamás!
Köszönöm, hogy válaszra méltattak.
1,
Köszönöm továbbá, hogy "tájékoztattak". Azért gondolhatja, hogy nem véletlenül írtam a posztot:
A NEAK honlapján: https://neak.gov.hu/letoltheto/ATFO_dok/gyogyszer/ind fellelhető szabadon letölthető Eü emelt támogatási lista 2026.05.01-től érvényes verziója 7.oldaláról idézek:
EÜ50 10. .........Szakorvosi javaslat érvényességi ideje: a hatóanyagot vagy a beviteli formát érintõ terápia váltásig. (én is tudok ám vastagon írni!!!!!!) Tudják ezt értelmezni????? Ez bizony nem 3 év!
Tehát legyenek szívesek ÖNÖK egyeztetni a NEAK-kal, mert a programban fellelhető leírás nem egyezik a publikusan letölthetővel!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2,
Köszönöm a választ melyben megindokolták, hogy miért lazac színű az említett rész. Megértettem és elfogadom, mivel most már tudok róla.
A posztomban említett kérdésre viszont továbbra sem válaszoltak, miszerint miért különbözik a gyógyszerfelírási modulban a "terápiás lapról felírás" és az "előzőleg felírt gyógyszerekből felírás" ablak között a szakorvosi javaslatok lejáratának színkódolása?
Üdvözlettel Dr Bakos
Tisztelt Dr. Bakos János!
Korábbi hozzászólásomban azért emeltem ki külön az idézett részeket vastagítással, hogy egyértelműen elkülöníthető legyen, mely megállapítások származnak Öntől, illetve melyek a mi válaszaink és észrevételeink. Amennyiben ezt kellemetlennek vagy félreérthetőnek érezte, ezúton elnézését kérem.
Az EÜ50 10-es EÜ ponttal kapcsolatos jelzését továbbítottuk a NEAK részére. Tapasztalataink alapján azonban az ilyen megkeresések esetében előfordulhat, hogy a válaszadás jelentős késéssel történik meg, vagy nem érkezik érdemi állásfoglalás. Éppen ezért javasoljuk partnereink számára, hogy az észlelt eltérést közvetlenül Önök is jelezzék a NEAK felé, mivel a több oldalról érkező szakmai visszajelzések várhatóan elősegíthetik a gyorsabb intézkedést vagy pontosítást.
A „Terápiás lapról felírás” és az „Előzőleg felírt gyógyszerekből felírás” ablakok közötti, szakorvosi javaslatok lejáratának színkódolásával kapcsolatos eltérést illetően tájékoztatjuk, hogy erre vonatkozóan már rögzítésre került fejlesztési kérés, amelynek célja a megjelenítés egységesítése. Az alábbi számon került iktatásra: 85668
Megértését és türelmét köszönjük.
Tisztelettel:
Sz. Tamás
Edited by user
Tuesday, May 19, 2026 2:31:52 PM
|
Reason: Not specified